perjantai 28. marraskuuta 2014

Tontut toivovat lunta...

”Saammekohan tänäkään vuonna valkeaa joulua?” on yleinen huolenaihe. Lunta ei vaan millään näytä kuuluvan, ja etenkin perheen hiihtäjät alkavat olla jo hyvinkin kyllästyneitä maan alituiseen mustuuteen.

Valkeaa joulua ei mikään korvaa, mutta pientä lievitystä ikävään saa hyvinkin helposti: vanhoilla kunnon paperilumihiutaleilla. Hiihtointoa ne eivät kuitenkaan valitettavasti lievitä, mutta ainakin ne näyttävät kauniilta ikkunoissa.


Lumihiutaleiden teossa olemme käyttäneet kahta tapaa; joko piirretään kuvio taitellulle paperille ja leikataan tai sitten leikataan ihan vapaasti sen kummemmin suunnittelematta. Monesti ne vapaasti leikatut on kauniimpia...


Näitä piirrettäviä malleja voi suunnitella itse tai sitten voi tulostaa netistä. Esimerkiksi tällä sivulla on helppoja malleja, joista tämä tässä näkyväkin on otettu.

http://www.firstpalette.com/tool_box/printables/snowflake.html


Terävät sakset ovat tärkeät pikkutarkkaa leikkuutyötä tehdessä.


Tällainen tuli mallin mukaan tehdystä hiutaleesta.

Seuraavat kaksi on leikattu vapaalla kädellä. Ja lasten toimesta :)
Kun näiden tekemisessä oikein pääsee vauhtiin, on hankala enää lopettaa. Pian ymmärtääkin hyvin, miksi koti saattaa kohta kärsiä suoranaisesta paperilumihiutale-invaasiosta. Onneksi lumihiutaleet ovat myös mainioita lahjoja! Niitä on helppo sujauttaa kirjekuoreen useampi, ja lähettää vaikkapa pitkällä asuvia sukulaisia ilahduttamaan, jo ennen joulua. Meidänkin perhe on parhaimmillaan saanut jopa tilauksia tietyiltä sukulaisilta, jotka ovat perin ihastuneita etenkin nuorimpien perheenjäsentemme kädenjälkeen.

Toivottavasti paperilumihiutaleet edesauttavat niiden oikein lumihiutaleiden satamista tänne Tonttujen talon metsään!

4 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Minkälaista paperia käytätte lumihiutaleissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Näissä on käytetty ihan vaan tavallista kopiopaperia, mutta ollaan kyllä tehty usein ohuemmastakin, on helpompi leikata :)

   Poista
 2. Todella kauniita lumihiutaleita!
  Täälläkin kovasti myös toivotaan, että saataisiin maa valkeaksi lumesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lumi toisi kyllä roppakaupalla tunnelmaa ja iloa tähän harmauteen, mutta aika heikolta näyttää sääennuste kyllä ensi viikollekin...

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan ja jakamaan joulunalustunnelmia!