Resepti on jälleen mummulta, mutta sitä on muutettu niin, että piimän tilalle on vaihdettu kermaviili. Kakku on helppo tehdä, koska ainekset vain sekoitetaan yhteen ilman sähkövatkainta. Lapsetkin onnistuvat tämän kakun teossa!
Helppo banaanikakku
3 kypsää banaania
150 g voita sulatettuna
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl (vajaa) leivinjauhetta
1 tl inkivääriä
1 tl kanelia
1,5 tl pomeranssinkuorta
1 tl (vajaa) suolaa
1 prk (200g) kermaviiliä
1. Soseuta banaanit haarukalla lautasella.
2. Kaada banaanisose isompaan kulhoon ja sekoita joukkoon voisula.
Et tarvitse sähkövatkainta.
3. Sekoita kermaviili ja kananmunat joukkoon.
3. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja yhdistä taikinaan.
4. Kaada taikina vähintään 1,5 l jauhotettuun kakkuvuokaan.
5. Paista uunissa noin 40-50 minuuttia lämpötilassa 200 astetta.
Kannattaa tarkkailla paistoaikaa. Meillä kakku meinasi tänään palaa 40 minuutissa ja joskus toisen kerran kakkua on paistettu 50 minuuttia... Tässä kakussa ei haittaa vaikka se jäisikin aavistuksen kypsymättömäksi!
Kakku säilyy hyvinkin viikon päivät jääkaapissa ja maku vain paranee. Tässä reseptissä oli mausteena inkivääriä, pomeranssinkuorta ja kanelia, mutta varmasti myös esim. neilikka ja jopa kardemumma kävisivät.
Herkullinen resepti! :P ..Ja niin kiva taas löytää uusi joulublogi ♥
VastaaPoistaTervetuloa vastavierailulle http://jouluttelua.blogspot.fi/
Kiva kun tulit käymään! Kävinkin vastavierailulla ja olipa sinulla ihania kuvia seurahuoneen jouluaterialta! Salon seurahuone on kaunis paikka, olemme olleet siellä pari vuotta sitten sukujuhlissa.
PoistaKiva löytää uusia joulublogeja! Kakkusi näyttää herkulliselta ja varmasti maistuukin! Tunnelmallista joulun odotuksen aikaa sinulle!
VastaaPoistaTervetuloa! Mukavaa joulunalusaikaa sinullekin! Blogisi näytti oikein kivalta
PoistaKiitos hyvästä vihjeestä käyttää tummuneet banaanit! Kakku on koristeltu hienosti . Päällä vaikuttaakin olevan hentoisia lumihiutaleita!
VastaaPoistaTällaiset nopeasti sekoitettavat kakut ovat niin käteviä :) Tämän ohjeen myötä eivät ylikypsät banaanitkaan jää käyttämättä. Kiitos reseptistä!
VastaaPoistaJuu, ja tällaiset helpot on kivoja tehdä lasten kanssa!
PoistaKiitos vinkistä! Tänään piti heti kokeilla ja hyvää tuli!!! Kurkkaa vaikka:
VastaaPoistahttp://365kuppiakahvia.blogspot.fi/2014/11/327-kuppi.html
Kiitos kommentista! Olit hauskasti laittanut blogiisi kuvia kakun teosta :)
PoistaKuulostaa hyvältä, täytyykin laittaa muistiin!
VastaaPoistaMilla
On hyvää .... ja helppo tehdä! Ja vaihtelemalla noita mausteita saa erilaisia makuja esiin.
PoistaKakku uunissa parhaillaan!! Toimii reseptinä ja kakkuna edelleen 😁
VastaaPoista