tiistai 11. marraskuuta 2014

Joulukirjan aloitus tänä vuonna

Joka vuosi koottavasta joulukirjasta kerroimmekin jo edellisessä postauksessamme, ja viime viikonloppuna oli vihdoin aika avata tämän vuoden osuus. Aina marraskuun alkupuolella, joskus jopa lokakuun lopussa, keräännymme yhden pöydän ääreen, ja valmistelemme kyseisen vuoden sivut.

Tänäkin vuonna pöytä täyttyi vanhoista joululehdistä ja –kuvastoista, joita itse kukin sai selailla ja leikellä mieleisiään kuvia koristamaan sivuja. Kynttilöitä, joulupallojen kuvia, pieniä maisemakuvia, mitä vain löytyykin. Ruokasivuja varten tartutaan yleensä vanhaan ruokalehteen ja leikellään kuvia joulun aterioista ja herkuista.


Tänä vuonna päätimme laittaa joulukirjaan ylös myös mielenkiintoisia tapahtumia ennen joulua, joihin ajattelimme osallistua. Menneen ajan joulumarkkinat Lohjalla, Tuomaanmarkkinat Helsingissä, askartelukurssi, partion joulumyyjäiset, perinteinen Turun retki jne.
Kun vihdoin oli valmista, laitettiin silput kasaan, vanhat lehdet ja ylijääneet kuvat taas kaappiin odottamaan seuraavaa vuotta, ja itse kirja jonnekin näkyvälle paikalle, odottamaan lisää sisältöä. Joko huomenna alettaisiin koota ylös listaa joululeivonnaisista?

1 kommentti:

  1. Ihanaa yhteistä puuhastelua! Tosi mahtava idea tämä joulukirja :)

    VastaaPoista

Tervetuloa kommentoimaan ja jakamaan joulunalustunnelmia!