lauantai 8. marraskuuta 2014

Messuilla

Tänä viikonloppuna järjestettiin Helsingin messukeskuksessa taas yhdistetyt Elma-, metsä-, kädentaito- ja lemmikkimessut, joilla osa meidänkin perheestä kävi vierailulla. Nämä ovat kivat messut, joissa pääsee mm. silittelemään kaneja ja kokeilemaan metsätraktorin ohjaamoa!

Messuilta olemme perinteisesti etsineet myös merkkejä tulevasta joulusta. Viime vuonna esimerkiksi Porvoon kaupungilla oli ihana osasto, johon oli sisustettu jouluinen olohuone menneiltä ajoilta ja osastolla sai mm. soittaa pianoa tai istua kiikkustuolissa ja neuloa sukkaa! Tänä vuonna ei ihan vastaavaa löytynyt, mutta joulukortteja ja -koristeita oli kuitenkin esillä siellä täällä.

Kädentaitopuolella oli taitavasti tehtyjä askartelutöitä ja käsitöitä. Siellä oli myös myynnissä monenlaisia tykötarpeita jouluisiin askarteluihin.

Messut ovat auki vielä huomenna sunnuntaina. Jos ei isänpäivä ole jo ihan täynnä ohjelmaa ja Helsinki ei ole liian pitkällä niin kannattaa käydä tutustumassa!


Tällä osastolla oli myynnissä erityisesti kranssien tekoon tarvittavia tykötarpeita.
Minna Immosen kortit ovat todella kauniita!


Aasin lisäksi messuilla oli mm. lehmiä, possuja, kaneja, koiria, hevosia ja mehiläisiä.
Lemmikkimessupuolella oli sitten monenlaisia lemmikkejä kuten käärmeitä, marsuja, hiiriä, rottia, kissoja ja todella paljon pupuja! 

Nämä söpöt tiput ovat vain kahden päivän ikäisiä.2 kommenttia:

  1. Mukavilta messuilta vaikuttavat! Lapsetkin varmasti tykkäisivät tuonne mennä. Pitääpä pistää muistiin nämä messut, jos ensi vuonna pääsisi käymään kun huomenna ei päästä.
    Ihania joulukoristeita siellä näytti olevan myynnissä. Nuo vanhanaikaiset "haitaritontut" tuovat niin omaa lapsuutta mieleen.. Pitäisikin hankkia semmoinen pöydän päälle! :)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kyllä mennä! Messuilla oli myynnissä myös kaikenlaisia "maatilan tuotteita"; leipää, hunajaa, leivonnaisia, hilloja, lihaa...
    Haitaritonttuja oli minunkin lapsuudenkodissani ja taitaapa mummulla olla niitä vieläkin. Niitä aseteltiin aina sinne tänne olohuoneeseen jouluksi. Muistan hyvin, millaisia tontut olivat!

    VastaaPoista

Tervetuloa kommentoimaan ja jakamaan joulunalustunnelmia!