sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Joulutorilla Tallinnassa


Me kaksi vanhinta lasta Tonttujen talossa saimme toteuttaa näin joulun alla päiväretken Suomenlahden tuolle puolen, kun kävimme tutustumassa Tallinnan joulutoriin ja Vanhaankaupunkiin.


Heti perille päästyämme hämmästys oli suuri, kun Tallinnan sää oli kotisuomen harmauden sijaan lumisen valkoinen! Mahtavaa joulufiilistä toi jo pelkästään kävely pitkin Vanhankaupungin kapeita katuja, leudossa pakkassäässä, valkoisten hiutaleiden leijaillessa hiljaa maahan


Raatihuoneentorille pystytetty Joulutori, Tallinna Jõuluturg, oli matkan päänähtävyys. Ihmispaljoudesta huolimatta tunnelma oli yllättävän mukava ja jouluinen.

Suuren kuusen ympärille pystytettyjä, samanlaisia punaisia mökkikojuja oli monta kymmentä. Maisemaa valaisivat runsaat jouluvalot, mutta onneksi kokonaisuus pysyi kauniina, eikä näköpiirissä ollut esimerkiksi mitään välkkyvää tai pyörivää.
.

 Ylivoimaisesti suurin osa kojuista myi erilaisia neuleita: villasukkia, lapasia, pipoja… Jonkin verran tarjolla oli myös koriste-esineitä, lähinnä pieniä tonttuja.
 Suuntautuminen turisteille näkyi kuitenkin vahvasti: moni koju myi ihan perinteistä ”matkamuistokamaa”: Tallinna-aiheisia kortteja, magneetteja, koriste-esineitä ja astioita.

Kynttilöitä oli myös paljon ja moni niistäkin oli koristeltu Tallinna-aiheisesti.


Yksi koju pisti silmään erityisyydellään: neuleiden ja koristeiden sijaan tiski oli täynnä erilaisia ruosteisia työkaluja, kuten jakoavaimia, vasaroita, pultteja, muttereita ja pihtejä. Aikamme ihmeteltyämme tajusimme jutun jujun ja mukaamme lähti kuluneen näköinen jakoavain seitsemällä eurolla.

 Uskokaa tai älkää, kyseinen työkalu, kuten kaikki muukin sillä kojulla myytävä, on valmistettu kokonaan suklaasta!


Mukaan tarttui myös sellaista, jonka on määrä päätyä pukinkonttiin, joten ei yksityiskohdista sen enempää

Kokonaisarvio Tallinnan joulutorista oli yllättävän hyvä ja todellakin vierailemisen arvoinen.
Mitään halpoja löytöjä torilta ei kuitenkaan tee, ja eniten iloa saakin pelkästä kävelystä, katselusta ja tunnelmasta, kuin varsinaisesta ostosten tekemisestä.


Meille tämä oli kauden ensimmäinen joulutori, ja ensi viikolla on tarkoitus suunnata kotimaahan, ja Turkuun. Ajattelimme katsastaa myös Helsingin Tuomaan markkinat. Saa nähdä mikä näistä on paras :)


Hyvää ensimmäistä adventtia kaikille!

3 kommenttia:

  1. Onpa hienot kuvat Tallinnan joulukaduilta; jakoavain ihan syötävän upea!

    VastaaPoista
  2. Kylläpä Tallinnan joulutori näyttää olevan oikea jouluinen runsaudensarvi!

    VastaaPoista
  3. Aivan iloisena ja kiitolisin mielin luen sitä tarinaa Tallinnasta ja ikävöin sitä kauneutta siellä Raekoja platsilla ... Ihana paikka. paras Eestista . ikävä etten pääse käymään

    VastaaPoista

Tervetuloa kommentoimaan ja jakamaan joulunalustunnelmia!