torstai 6. marraskuuta 2014

Kokeilussa valmis piparkakkurahka

Löysin kaupasta herkullisen näköisen Arlan piparkakkurahkapurkin. Luulin sen olevan uutuus, mutta ilmeisesti sitä oli saatavilla myös viime vuonna. Tonttujen talossa sitä ei olla kuitenkaan aiemmin ostettu.


Rahkaa voisi syödä varmasti sellaisenaan, mutta päätin kokeilla sitä voitaikinan kanssa. Ostin puolen kilon valmisvoitaikinan, joka oli vielä levytetty valmiiksi. Leivonnaisten tekeminen ei ollut vaikeaa, veitsellä levy halki ja rahkapurkista lusikallinen päälle ja sitten uuniin. Tällä kertaa lapset eivät olleet mukana tekemässä, mutta tämä olisi ollut tosi helppoa tehdä myös heidän kanssaan.


Uunissa nämä rahkatorttuset olivat 20 minuuttia ja jäähdyttelyn jälkeen sirottelin vähän tomusokeria päälle.


Yhteen torttuseen laitoin kokeeksi mantelirouhetta päälle. Se antoi kivan maun.


Nämä leivonnaiset tekivät hyvin kauppansa kun koko Tonttujen talon väki oli taas iltasella kotona!


Meille Espooseen muuten satoi tänään lunta ja maa on aivan valkoinen! Todella kaunista. Mutta aamuksi sulaa ehkä pois...

-kirjoitti äiti


3 kommenttia:

 1. Herkullisen näköisiä! Kiitos vinkistä:)

  VastaaPoista
 2. Itse ostin tuota ainakin jo viime vuonna, mutta jostain syystä sitä ei tullut kai käytettyä mihinkään :/. Tänä vuonna pitää varmaan ostaa uudestaan ja tehdä jotain leipomuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meilläkin lapset muisteli, että meilläkin olisi ollut tuota jo viime vuonna, mutta ei siitä taidettu silloin tehdä mitään.. :)

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan ja jakamaan joulunalustunnelmia!