Kyseisten tonttujen idea on siitä samaisesta askartelulehdestä, kuin mistä kotelokorttienkin. Se, mikä tontuista tekee erityisiä, on niiden sisältämä jouluinen tuoksu! Ne on nimittäin vanun lisäksi täytetty muun muassa neilikoilla, kanelilla ja inkiväärillä.
Jokaiseen tonttuun on käytetty hieman eri kankaita. Mukana on niin vanhaa verhoa, joulupukin säkkiä, kulahtanutta tonttulakkia, kuin pikkuveljen liian pientä paitaakin. Hattuihin käytetty huopa piti kuitenkin ostaa kaupasta.
Vartalopallo on ommeltu yksinkertaisesti neljästä sektorista, ja päälle on jätetty reikä täyttöä varten. Pään virkaa toimittava puupallo on kiinnitetty reiän tukkeeksi kuumaliimalla, samoin hattu päähän. Kaulaan on sidottu koristenauhoja tai ketjusilmukkaketjuja (joita lapset yhdessä vaiheessa virkkasivat ahkerasti).
Ihanat tonttupallot olivat kaikista suloisia, ja käyvätpä ne myös mainiosti joululahjaksi!
Niitä tosin käytettiin vain vajaa teelusikallinen, jauhettuna. Kokonaisia tähtianiksia ei kuitenkaan kannata ilmeisesti syödä sellaisenaan…
Punnitse&Säästä -kaupasta löytyi mielenkiintoinen Tähtianisleivokset-resepti, jota päätimme kokeilla.
Leivoksiin käytettiin mm. erilaisia pähkinöitä, rusinoita, taateleita, raakakaakaojauhetta, kanelia ja jopa ripaus cayannepippuria! Kyseessä on raakaleipomus, joten sitä ei laitettu lainkaan uuniin. Saa nähdä uskaltautuuko kukaan muu kuin tekijä maistamaan… Ainakin osa tonttujen talon tontuista ripottelisi mielellään vähän tomusokeria leivosten päälle ennen nauttimista.
Vielä olisi Tontuilla paljon puuhaa ennen joulua. Ainakin on joulumarkkinoita vailla tutustumista, uusia leipomuksia, piparitalkoita, ehkä lisää askartelua… Mutta ihanaa kun joulu tulee, ja ihanaa kun on vielä koko ensi viikko aikaa valmistella ja tunnelmoida. Mikäs sen mukavampaa?
Hienoja pulleita tonttuja! Pitääpä kokeilla tehdä myös!
VastaaPoista