maanantai 8. joulukuuta 2014

Joulukorttiaskarteluja


Viime aikoina tontuilla on ollut kiireistä. Joulusiivoukset ovat hyvässä vauhdissa, ja uusia koristeitakin on hankittu. Alkuun ponkaistiin myös jokavuotinen joulukorttiaskartelu.Perinteisesti teemme hyvin erilaisia kortteja ja emme yleensä käytä valmiita malleja. Tänä vuonna oli käytössä uusi askarteluleikkuri "Big Shot", jolla sai hyvin leikattua mm. sydämiä ja erilaisia aukkoja.

Kortteja varten on vuosien saatossa kertynyt monenmoista askartelutarviketta. Usein joulun jälkeen tulee vielä ostettua seuraavaa joulua varten alennuksesta korttimateriaalia.
Seuraavien korttien idea on uusimmasta Kauneimmat Joulun Askartelut -lehdestä, ja se oli mielestämme aivan loistava! Kortin yhteyteen askarrellaan pieni laatikko, jonne voi sujauttaa vaikkapa karkkeja tai muutaman tuikun. Todella mukava tapa ilahduttaa ystäviä, joille tekisi mieli antaa jotain enemmänkin kuin vain tavallisen kortin, mutta ei välttämättä mitään isompaa lahjaa.
Päätimme samaan syssyyn myös tehdä asianmukaisen ”telineen”, johon itse saamamme joulukortit voidaan sitten asettaa näyttävästi esille. Aikaisempina vuosina kortit on vain kiinnitetty sinitarralla seinälle, josta ne ovat saattaneet putoilla. Telineen ideoinnista, suunnittelusta ja toteutuksesta otti vastuun vanhin lapsista.


Näitä suloisia parisenttisiä pyykkipoikia myytiin askartelukaupassa, ja heti ne nähtyämme päätimme korttitelineemme perustuvan niihin. Onhan se aina mukavampaa, että kauniit kortit ripustetaan esille, kuin että ne piilotettaisiin jonkinlaisiin taskuihin.

Leveästä silkkinauhasta, narusta ja juuttikankaasta syntyi lopulta tällainen väkerrys.Valmistus oli yksinkertaista ja vaati oikeastaan vain hyvää liimaa. Ensin naru (käytimme hyväntuoksuista tervanarua) liimattiin keskelle leveää silkkinauhaa, sitten pyykkipojat naruun kiinni sopivin välein.
  
Juuttikankaan palanen (joka muuten taitaa olla vanhasta säkistä jonka joulupukki joskus ennen muinoin unohti vaatehuoneeseemme…) silitettiin, leikattiin sopivaksi, ja päihin ommeltiin taitokset keppejä varten.

Nauhat kiinnitettiin kankaaseen yksinkertaisesti hakaneuloilla, joten telinettä pystyy tarpeen vaatiessa laajentamaan. Jos kortteja tulee runsaasti, lisätä voi esimerkiksi helposti kolmannenkin nauhan.
Kyllä tässä kelpaa joulutervehdysten olla esillä! Erityisen suurta ylpeyttä tuottaa vielä juuri se, ettei kyseisen telineen idea tai malli ole mistään valmiista, vaan se on alusta loppuun asti itse suunniteltu.  

Jokohan niitä kortteja alkaa kohta kolahdella postiluukusta? (ja saammeko me omamme postiin ennen perjantaita!)2 kommenttia:

  1. Todella kauniita ja jouluisia kortteja! Hauska idea tuo luukku kortissa esim. karkkeja varten. Upea korttiteline myös. Hienoa ideointia :)

    VastaaPoista
  2. Onpa hienoja itse tehtyjä kortteja! Hauska kiinnitystapa jotta voi irrottaa kortin ja nähdä vaikka hyvän ystävän lähettäneen sen!

    VastaaPoista

Tervetuloa kommentoimaan ja jakamaan joulunalustunnelmia!