maanantai 15. joulukuuta 2014

Tunnelmia Lohjan Menneen Ajan Joulumarkkinoilta

Kävimme sunnuntaina Lohjalla, Menneen Ajan Joulumarkkinoilla. Markkinat järjestetään joka vuosi, ja ne kestivät lauantaista sunnuntaihin. Olimme tänä vuonna ensimmäistä kertaa, ja odotimme ensi alkuun jotain melko pientä tapahtumaa, mutta kävikin ilmi että kyseessä oli varsinainen suurtapahtuma.
Myyntikojuja oli varmasti yli sata, ja ihmistungos oli melkoinen. Siitä huolimatta tunnelma vanhan kirkon ympärille pystytetyillä markkinoilla oli mukava ja jouluinen.
Kojut oli joka ikinen rakennettu "vanhan ajan hengessä". Mitään esimerkiksi muovista tehtyä ei ollut näkyvissä. Jokainen koju oli hieman erilainen, ja markkinoiden yleisilme oli hyvin viehättävä,

 Myynnissä oli hyvin paljon erilaisia käsitöitä, tontuista havupalloihin ja muihin koristeisiin.
Myös erilaisia syötäviä myytiin paljon: erilaisia kakkuja ja leivonnaisia, pipareita, leipää... Riisipuuroa ja glögiäkin sai. Yhdessä kojussa myytiin myös tällaisia hauskoja "kakkutikkareita".

Tässä valmistuu konjakilla liekitettyä loimulohta!
Hintataso markkinoilla oli varsin kohtuullinen. Hyvistä langoista tehtyjä villasukkia myytiin 10 eurosta ylöspäin, makkaran sai 1,50 eurolla, isoja kauralyhteitä sai kaksi kympillä. Tarjolla oli myös paljon erilaisia kransseja ja niidenkin hinnat olivat melko matalia ottaen huomioon, että onhan niiden tekemiseenkin mennyt aikaa ja vaivaa. Kauniita havukransseja myytiin 15 eurolla.

Markkinoilla on joka vuosi myös kilpailu kauneimmasta/parhaimmasta myyntikojusta. Tuomareilla on kyllä aikamoinen miettiminen voittajan valitsemisessa, niin hyviä monet kojut olivat!
Ja olihan markkinoilla rekiajeluakin lapsille!

Menemme varmasti myös ensi vuonna näille markkinoille. Tunnelma oli kiva ja kaikenlainen turha kaupallisuus tuntui olevan poissa vaikka markkinoilla olikin hurjasti väkeä ja parhaat kojut tekevät taatusti hyvät tilit:)

Mukavaa viikon alkua kaikille ja tervetuloa uusille lukijoille!

4 kommenttia:

 1. Olipas ihanan tunnelmallisen näköinen tapahtuma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa käydä ensi vuonna! Tapahtuma yllätti meidät suuruudellaan ja toisaalta lämminhenkisyydellään.

   Poista
 2. Hienoa! Sai hyvän kattauksen tarjolla olevista tuotteista. Myyntikojut olivat ihanan vanhanaikaisia!

  VastaaPoista
 3. Todella tunnelmallisen ja jouluisen oloiset markkinat! Ja aivan ihania myyntikojuja! Täytyypä pistää muistiin tämä tapahtuma ensi joulua ajatellen :)

  VastaaPoista

Tervetuloa kommentoimaan ja jakamaan joulunalustunnelmia!