torstai 30. lokakuuta 2014

Tontut valmiustilaan...


On marraskuun ensimmäinen päivä. Halloween on kauhukoristeineen juhlittu, ja nyt viimeistään saa aivan virallisesti aloittaa joulusta intoilun. Avauksensa saa myös uunituore Tonttujen Talon joulublogi.

Tarkoituksena on seurata meidän perheemme jouluvalmistelujen etenemistä. Mukaan mahtuu monenlaista puuhaa. Tonttujen Talon joulu on värikäs, iloinen ja perinteinen, joskus jopa kokeellinen! Lapsiperhe kun olemme, joulumme tulee varmasti olemaan myös hieman sekainenkin, mutta ainakin takuuvarmasti iloinen ja kodikas. Täydellisyyteen on turha pyrkiä, kyllä se oma joulu sieltä tulee.




Marraskuun ensimmäinen tietää itse joulun odotuksen virallista alkamista. Sitäkin on odotettu ainakin pari kuukautta, vähintään ainakin salaa mielessä. Kesän kääntyessä syksyyn ja kylmien kelien alkaessa mielessä pilkahtelee jo silloin tällöin pieni, toiveikas odotus. Kaupoissa on huomattu pieniä merkkejä tulevasta juhlasta; uusia joulusuklaita, pieniä punaisia somisteita ja tietenkin Ikean joulutori :)! Enää kuukausi siihen, kun avataan ensimmäinen luukku joulukalenterista, ja joulu on jo lähellä!

Pyhäinpäivä sujui Tonttujen Talossa rauhallisissa merkeissä, siivoten taloa ja virittäytyen joulutunnelmaan. Joulun ensimmäisen glögin keitimme itse, ja lopputulos oli suorastaan loistava! Mausteliemen poristessa liedellä koko taloon levisi taivaallisen jouluinen tuoksu, joka antoi mukavasti lisäpuhtia ahkerointiin.






Tähän glögiin keitettiin mausteliemi, jossa oli kanelitankoja, rusinoita, inkivääriä, pomeranssin kuorta, kardemummaa ja neilikoita. Todella huumaava tuoksujen sekoitus. Maustelientä on tarkoitus sekoittaa mehun kanssa ja kuumentaa sitten juotavaksi. Meillä oli nyt omena-rypälemehua, mutta esimerkiksi mustaviinimarjamehukin sopisi varmasti hyvin.





Päivän keskeisimpiä hommia oli toki tämä virallisen joulublogin virallinen avaaminen, joka sekin aiheutti aloitteleville bloggaajille jonkin verran mietittävää. Blogi saatiin kuitenkin pystyyn ja monivuotisen muiden jouluihmisten blogien lukemisen lisäksi Tonttujen talo kirjoittaa myös omaa blogia.

Kohta se tulee jo! Tonttujen talo odottaa lakit tanassa, valmiina kohtaamaan sen pystypäin. Tästä tulkoon hauska joulu! Tervetuloa mukaan joulun odotukseen!



4 kommenttia:

  1. Kivalta vaikuttaa uusi blogisi. Tuollaista glögiä minäkin olen joskus keitellyt. Tuoksut on tosiaan miellyttävät.

    VastaaPoista
  2. terve täältä Länsi-Suomesta. kiva blogi, aion kyllä seurata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terveiset Länsi-Suomeen, sielläkin päin aina joskus käydään tonttuilemassa! Tervetuloa uudelleenkin Tonttujen taloon.

      Poista

Tervetuloa kommentoimaan ja jakamaan joulunalustunnelmia!